Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της διπλής Εορτής του Γένους, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821


  Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της διπλής Εορτής του Γένους, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.
  Το απόγευμα της κυριονύμου ημέρας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Εσπερινού επί τη αποδόση της εορτής του Ευαγγελισμού εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου – Εμμαούς, όπου και ...
προέβει στην κούρα της μοναχής Κυράννης.

  Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρευρεθεί στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής καθώς και με πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους του Λαγκαδά, η οποία έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Μητροπολιτικού Ναού και την επιμέλεια αυτής είχε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογίας κ. Τρύφων Τσομπάνης.

  Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Βασίλειος Κάρτσιος ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα:  «Εμμανουήλ Παπάς, Ένας Ήρωας  της Μακεδονίας»

  Στην εόρτια εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τα παιδιά των ενοριακών συνάξεων της Μητροπόλεως μας, ιστορικά αποσπάσματα και διηγήσεις ενώ ακούσθηκαν και τραγούδια που αφηγούνται τα κατορθώματα των Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς Τούρκους το 1821 από τον Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής κ. Αριστογένη Ζαίμη και την χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής υπό την άρτια καθοδήγηση του Μουσικολογιωτάτου κ. Ασδρέ Ραφαήλ.

  Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμίωτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος αφού συνεχάρη τον ομιλητή για την άρτια, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ανάπτυξη του θέματος, αναφέρθηκε στις ένδοξες μέρες της Ιστορίας τονίζοντας ιδιαιτέρως, τον διπλό χαρακτήρα της εορτής, την οποία χαρακτήρισε εορτή της «Πίστεως και της Ελευθεριάς».

  Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

            

Πηγή : Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης